Workshop “In limbajul iubirii”

Picture4

Te-ai bucura daca ai afla ca exista un limbaj care ii aduce pe oameni mai aproape? Un limbaj care ii face pe ceilalti sa ne vada cu adevarat? Care are puterea sa vindece relatii pe cale de a se destrama? Care magnetizeaza, creeaza conexiune si, in cele din urma, povesti de iubire?

Daca da, te astept cu drag la workshop-ul “In limbajul iubirii”, in care:

 • vom vorbi despre ingredientele care transforma cuvintele noastre in mesaje de iubire, indiferent ca suntem in fata unui om pe care abia l-am cunoscut sau in mijlocul unui conflict dureros cu cineva drag.
 • vom afla, pentru a le evita, care sunt cuvintele care nu fac parte din acest limbaj, cuvinte care par inofensive si pe care le folosim des fara sa realizam ca duc la frustrari si conflicte.
 • vom gasi impreuna cuvintele pentru o discutie dificila pe care ti-ai dori sa o ai in viata ta, in viitorul apropiat.

 

Inteles si exersat, acest limbaj ne ajuta sa ne gasim usor cuvintele potrivite atunci cand:

 • vrem sa exprimam o dorinta si ne este teama ca va fi intampinata de un refuz.
 • vrem sa spunem cuiva drag ca suferim in relatia cu el sau cu ea (poate fi un prieten, un parinte, un partener sau un copil), dar de obicei ne abtinem de teama ca relatia se va rupe.
 • vrem sa spunem “nu” unei cereri din partea cuiva drag stiind ca a da curs inseamna un sacrificiu pentru noi, dar ne este teama sa nu ranim.
 • vrem sa spunem “nu” la serviciu, dar ne este teama ca gestul nostru va fi interpretat ca incompetenta sau lipsa de eficienta.
 • suntem confruntati de cineva intr-un limbaj agresiv.
 • simtim ca nu ne facem auziti intr-o relatie.
 • ramanem fara cuvinte in fata unei persoane pe care o admiram sau de care ne simtim atrasi.

Desi au trecut deja cinci ani de cand am descoperit ca exista un alt fel de a vorbi, ca exista un limbaj al iubirii (sau “un limbaj non-violent” cum l-a numit Dr. Marshall Rosenberg), si l-am practicat aproape cu incapatanare, sunt in fiecare zi uimita si miscata de puterea lui de a ne transforma pe noi si pe cei din jurul nostru.

 • Are darul de a aduce armonie in relatiile cu ceilalti, indiferent ca sunt colegi, prieteni, parinti, parteneri de viata sau potential parteneri de viata. Limbajul iubirii face sa ne fie mult mai usor sa cream conexiuni cu oameni pe care abia i-am cunoscut (ca atunci cand suntem proaspat intrati intr-o comunitate noua). De asemenea, in relatiile cu ceva vechime, face ca momentele de cumpana sa se transforme in momente de adanca intimitate, care nu numai ca nu subrezesc relatia, ci o fac chiar mai puternica.

 

 • Ne face mai vizibili in toate ariile din viata noastra. Atata timp cat ceea ce spunem atinge doar gandurile celui cu care vorbim, nu avem impact aproape deloc. Momentul in care reusim sa ii atingem si inima este momentul in care devenim cu adevarat vizibili pentru el sau pentru ea. Atunci suntem cu adevarat auziti, atunci miscam cu ceva in celalalt. Limbajul iubirii reuseste intotdeauna acolo unde argumentele esueaza.

 

 • Este unul dintre drumurile spre respectul de sine. De fiecare data cand facem si spunem ceva ce nu este adevarat pentru noi, respectul pe care ni-l purtam noua insine scade un pic. Fara cuvintele potrivite, putem ajunge sa facem asta de multe ori in timpul unei zile, de teama de a nu-i rani pe ceilalti. Rezultatul este un sentiment de vinovatie inexplicabil, dar permanent – ca un zumzait enervat in fundalul existentei noastre.  La fel, cu fiecare pas la care spunem ceea ce gandim cu adevarat, cu fiecare pas la care delimitam pentru ceilalti ce putem si ce nu putem duce, recuperam respectul pentru noi, si cu el, un simt al integritatii care ne face sa ne simtim in largul nostru in orice situatie.

 

 • Este unul dintre drumurile spre iubirea de sine. Limbajul iubirii este despre vulnerabilitate. Nu il putem vorbi daca nu suntem dispusi sa dam jos armura pe care o purtam zi de zi, care aparent ne protejeaza de suferinta, dar, in realitate, ne indeparteaza de noi. In momentul in care limbajul iubirii devine limbajul nostru uzual, nu ne mai putem ascunde de noi si nu vom mai putea ignora acele parti din noi pe care nu le acceptam si nu le iubim. In experienta mea, descoperirile astea m-au miscat, m-au incalzit in interior si m-au facut sa simt o iubire pentru mine pe care nu am cunoscut-o inainte.

Te invit sa petrecem impreuna o seara de joi si sa descoperim “limbajul iubirii”.

Cost de participare: 60RON (se achita in ziua workshop-ului).

Confirmare: Pentru rezervarea unui loc te astept pe mesageria paginii de facebook sau la adresa alina_194ro@yahoo.com.